Följ med oss ut för eldnära upplevelser, vackra vandringar på böljande stigar och i djupa bokskogar. Här får du genuina och omvälvande upplevelser i sydsvensk och skånsk natur, helt utan att behöva förbereda någonting själv. Det äkta sättet att uppleva Sveriges natur “all inclusive” och vandra helt utan packning

Vandring i vackra Skåne

Skåne är den sydligaste delen av Sverige och har många vackra vandringsleder. Den mest berömda vandringsleden är Skåneleden med mer än 100 kilometer tydligt märkta leder. Med Robusta Äventyr kan du välja vandringssemester med olika utmaningsnivåer- från riktiga mjuka vandringsäventyr till mer tuff vandring, eller välja bland våra andra utmanande äventyr utomhus.

Alla våra vandringar är så kallade ”all inclusive” – du behöver bara boka så ordnar vi allt du behöver inför vandringen, ta bara med en ryggsäck för dagsvandring.

Välj någon av våra självguidade vandringar, här vandrar du på egen hand på fina vandringsleder, men vi har förberett allt för dig så att du får nära, genuin och genomtänkt vandringsupplevelse helt utan att lägga tid på förarbetet själv. Råvarorna är lokala och helt säsongsanpassade och du får prova på olika tekniker beroende på upplevelsen du väljer, allt från matlagning på eld, till matlagning på fältkök, övernattning i vindskydd eller övernattning i tält. En säker och lärande upplevelse som ger dig en fin grund för fortsatta utomhusupplevelser.

Vi utvecklar också tematiska flerdagars vandringar med guide, för att kunna erbjuda helt unika vandringsupplevelser som du inte skulle kunna paketera själv. Just nu kan du boka Outdoor Slow down, en upplevelse helt i sin egen klass där du med naturen som stöd når en helt ny nivå av avkoppling och återvänder.

Med Robusta Äventyr når vandring i Skåne en helt ny nivå.

Eldnära matlagning

Värmen från elden är en del av upplevelsen, liksom stillheten under träden, röken som gör solnedgången svårslagen, eller duggregnet som svalkar under sommaren. Njut av den fantastiska gemenskap och närvaron som uppstår nära eldarna när du utmanar dig själv i någon av våra matlagningar utomhus.

Vi justerar aktiviteten utifrån gruppstorleken och dina tidigare färdigheter av friluftsliv, men du kan vara säker på att varje guidad matlagning ger dig en äkta upplevelse med eld, rök, naturliga ingredienser, skandinavisk natur och skandinavisk mat i fokus.

Här kan du prova olika varianter av matlagning utomhus. Som bas kan du prova The Edible country med råvarusafari och lite enklare lunch – eller Nature’s Chef där tre till fem rätter blir det gemensamma uppdraget beroende på gruppstorlek. Och vill du ha en verklig utmaning med matlagning på eld, tveka inte att boka Culinary Outdoor, en lunch till lunch-upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

The Edible country kan du boka varje torsdag under säsong och vi har en del öppna datum för ”Nature’s Chef” och ”Culinary outdoor”. Alla matlagningar utomhus över eldarna går att boka som gruppaktivitet med grupper från 8 och uppåt.

Skräddarsydda upplevelser

Är du nyfiken på Sydsverige och Skåne och vill ha ett eget tursförslag för rundtur med bil eller tåg/buss? Vi sätter gärna ihop en unik semester till dig med unika boenden och naturupplevelser.

Med hjälp av oss kommer du nära de olika outdooraktörerna i Skåne och hittar till gömda pärlor och helt unika möten. Fyll gärna i vårt formulär här så återkommer vi med ett ett förslag till upplägg.

Välkommen till Robusta Äventyr!

Vår målsättning är att skapa äkta och tillgängliga äventyr för dig att njuta av! Vi vet mycket om skånsk natur, tveka inte att kontakta oss.

Pin It on Pinterest