Bra att veta

Nära kontinenten.
Skånes centrum är en del av Köpenhamnsregionen – du kan nå Köpenhamns flygplats inom en timme med bil eller tåg. Vi är också mycket god kollektivtrafik, tveka inte att lämna bilen hemma och boka en av våra upplevelser baserade på ankomst med tåg eller buss!

Ankomst med bil, buss eller tåg.
De flesta av våra paket är möjliga att njuta av utan bil – vi baserar oftast allt vårt arbete utifrån ankomst med tåg eller buss och att du använder dina ben eller cyklar hela turen. Men om paketet behöver att du anländer med din egen bil, är det tydligt uttryckt i texten.

Allemansrätten i Sverige
I Sverige har vi den unika möjligheten att kunna vandra fritt i naturen (med några små undantag, som nära hus, över jordbruksmark och så vidare). Men Allemansrätten är också kopplad till ”besökarens goda beteende”. Du måste vara försiktig med eld, inte skada träd eller växande frön, inte att störa djur och fåglar. Vi kommer att ge dig mer information om denna unika möjlighet vid din ankomst.

Ekoturism
Robusta Äventyr är en aktiv medlem både i Svenska Turistföreningen (STF) och Naturturismföretagen – båda dessa organisationer har samma mål – att skapa hållbar turism. Våra produkter är baserade på det lokala näringslivet. Vi strävar efter att skapa upplevelser baserade på kollektivtrafik och vad det lokala samhället kan leverera.

Försäkringar
Robusta Äventyr är en del av Robusta AB, som är ansluten till den svenska arbetsgivarorganisationen Visita där vi har en grundläggande resegaranti. Vi ställer en resegaranti på Kammarkollegiet och vår företagsförsäkring täcker turistaktiviteter. Men du bör ändå granska dina egna försäkringar innan du reser.

Robusta Äventyr
Vi är en del av Robusta AB (org.nr 556897-4983). Vårt moms-reg.nr är SE556897498301. Robusta AB ägs av Camilla Jönsson.
Det är meriterande att du är certifierad naturguide när du söker anställning hos oss. Mer info finns på certifieradnaturguide.se

Pin It on Pinterest